de mala manera loc adv

Definició

Molt, excessivament.

Xerra de mala manera.

Sempre que li fa mal l’estómac es queixa de mala manera; no para de gemegar.

De mala manera també pot voler dir ‘de manera poc educada o hostil’ (Li ho va demanar de mala manera i per això no va aconseguir que digués que sí) o simplement ‘malament’ (En aquella fonda vam dinar de mala manera).

Usos

  • A la dispesa li prenien el pèl de mala manera, i ell no se n’adonava: estava tan satisfet, tan satisfet, que fins contava detalls del seu festeig a la dispesera. Aquelles relacions duraren un parell de mesos.

    Josep M. de Sagarra, Paulina Buxareu (1919)
  • A la imatge fixada en blanc i negre només hi havia vist el meu pare quan era jove. Hi havia identificat les raons per les quals l’estimava i per això l’havia conservada al diccionari, com una flor que quan s’asseca ens ha de recordar el moment en què ens la van regalar. En tota la resta de coses no hi havia parat esment i per això quan jo li vaig ensenyar la joia devia patir de mala manera. Però no ho va donar a entendre, va reprimir les seves reaccions alhora que provava d’entelar la meva mirada inoportuna amb comentaris ensucrats o nostàlgics.

    Elena Ferrante, La vida mentidera dels adults (Barcelona: La Campana, 2020), traducció de Pau Vidal

Tema de la setmana

Mots desmesurats

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

a tentipotentiprou i massa