de gust

Definició

Amb satisfacció, a pler, de bon grat.

Quan parla tothom l’escolta de gust.

També s’usa amb el modificador bon: De bon gust vindria amb vosaltres, però he de ser a casa a les vuit.

Etimologia

Del llatí gustus, ‘acció de tastar; sabor d’una cosa’. Més mots de la mateixa família són disgustar, degustar, gustar i gustatiu.

Usos

  • En general, em sento més de gust escrivint que no pas parlant amb els lectors; les presentacions m’incomoden una mica. Jo crec que l’escriptor ha d’escriure i prou. Per això no em desplau ser un escriptor perifèric, d’aquells que no són gaire presents a la vida pública, ni als mitjans de comunicació.

    Josep Vallverdú entrevistat a Serra d’Or, març 2001, p. 14
  • Demano al cambrer una cervesa sense més —a Alemanya!—, però sap interpretar la meva mirada i sense immutar-se me n’ofereix una de negra, com si sabés que m’agraden. Me la prenc de gust. I llavors encara em menjo, amb una gana pantagruèlica, un plat de tortel·linis farcits de bolets. No són ni les deu del matí. Oh, com canvio quan em deixen anar sola pel món. Val més viatjar amb la panxa plena, em dic per donar-me ànims.

    Simona Škrabec, Torno del bosc amb les mans tenyides (Barcelona: L’Avenç, 2019), pàg. 68

Tema de la setmana

Locucions formades amb de seguit d’un nom

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

de firetade patacada