de bocadents loc adv

Definició

De cara a terra.

Va restar molta estona de bocadents damunt la sorra.

S’usa sobretot en la locució verbal caure (o anar) de bocadents: Caure per davant ferint amb la cara en terra. «Diem que algú va de bocadents quan ha ensopegat i està a punt de caure boca per avall» (Eugeni S. Reig, Les nostres paraules).

També: de bocaterrosa

Usos

  • Tot i aguantant-se amb l’ajut dels dos bastons, les seves passes eren més curtes i vacil·lants que en les hores anteriors, i més fràgils que mai, fins al punt que, quan es trobà a l’alçada de la consola del telèfon, un dels bastons li havia relliscat, i hauria caigut de bocadents a terra si Raquel no hagués estat al seu costat per impedir-ho.

    Sebastià Alzamora, Sara i Jeremies (Barcelona: Proa, 2002), pàg. 225
  • Quan l’olor de menta humida em va retornar, vaig trobar-me de bocadents contra l’arbre, abraçat, amb el front marcat pels grops de l’escorça blanca. Al meu voltant, nit, fronda i lluna. Tot igual. Però jo era un altre. Jo havia deixat de ser el noi solitari que no necessitava ningú.

    Lluïsa Forrellad, Foc latent (Barcelona/Manresa: Angle, 2006)

Tema de la setmana

Mots compostos amb parts del cos

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

colltorçarcamacurt -a