culgròs -ossa adj

Definició

Que té el cul molt gros.

En Joan era rabassut, rodanxó i culgròs, però era el que nedava més ràpid de tots.

Usos

  • L’endemà, a les sis del matí, es va alçar per anar a munyir la Margaret Thatcher, una vaca canadenca que havia acabat de parir. Feia sis dies que li havien deslletat el vedell, que havia sortit culgròs, i l’havien venut a bon preu a un tractant del poble del costat.

    Xuan Bello, Història universal de Paniceiros (Martorell: Adesiara, 2008), traducció de Jordi Raventós, pàg. 84
  • Aquest pub, pròxim al carrer d’Enmig i a l’institut Ribalta, solia ser en altre temps el nostre centre de reunió. Les cerveses d’importació, la ginebra de marca, el volum suau de la música, creaven un ambient idoni per a fer-la petar, per a comentar les darreres novetats en llibres i pel·lícules i per a idear plans de futur o de cap de setmana. Ara, però, només ens hi deixàvem caure el Gabriel i jo, i ja no era el mateix. Els altres tenien dona i fills, o simplement aquests culgrossos s’estimaven més de marxar recte a casa en sortir de la feina i escarxofar-se en la indolència del sofà i la tele.

    Carles Bellver Torlà, La vida canina (València: Brosquil, 2005)

Tema de la setmana

Mots compostos amb parts del cos. Més mots formats amb ‘cul’ són baticul, recular, capiculat i culejar.

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

camatort -adempeus