cirera f

Definició

Fruit comestible del cirerer, petit, d’un vermell generalment fosc, globular o rodó i molt dolç.

Etimologia

Del llatí cerasia, i aquest, del grec kerásion [κεράσιον], mateix significat.

Usos

  • Han tocat els tres quarts de cinc al rellotge del campanar. La croata s’alça, és l’hora d’arreplegar el xiquet. Anna l’acomiada a la porta amb un fort sentiment de solidaritat.
       —Els records són com les cireres —diu la vella, només per dir alguna cosa—, s’enxarxen els uns amb els altres.
       —Curiosa referència —somriu la xica—, el meu nom, Visnja, vol dir guinda, o siga, cirera silvestre.
       Li fa un bes abans d’anar-se’n.

    Àngels Moreno, «Guinda» (El País [Quadern—València]), 25 de novembre del 2004

Tema de la setmana

Fa uns dies havíem anunciat que faríem un concurs la setmana passada, però hem canviat els plans i el fem aquesta, au. Per als que hi sou de fa poc, us expliquem com funciona. Normalment el dilluns diem quin és el tema que aplega els mots que enviarem durant la setmana, però de tant en tant no ho fem i deixem que l’endevineu vosaltres. Per acabar d’embolicar la troca, dels cinc mots que enviem aquests dies n’hi ha un que no encaixa amb els altres. El repte és endevinar: 1) quin és el tema de la setmana, i 2) quin és el mot que no hi encaixa i per què. Els dos primers subscriptors que enviïn les respostes correctes a mots@rodamots.com guanyaran un exemplar de RodaMots. Deu anys fent ‘Cada dia un mot’ signats pels seus autors. En sortejarem dos més entre la resta de respostes correctes rebudes a temps (fins dissabte 21 a les 12h del migdia) i en donarem un altre a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Al primer enllaç de baix trobareu les bases completes de participació. 

Enllaços

L'escreix

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

dir malllimona