Enigmot març 2009: bases

 

BASES DEL IX CONCURS CADA DIA UN MOT – 16-20 DE MARÇ DEL 2009

Especial X aniversari de RodaMots (1999-2009)

 

ENDEVINEU EL TEMA DE LA SETMANA
I EL MOT QUE NO ENCAIXA AMB ELS ALTRES QUATRE

 

  • Poden participar-hi tots els subscriptors de ‘Cada dia un mot’.
  • Hi haurà cinc guanyadors: les dues primeres persones que enviïn la resposta correcta a l’adreça mots@rodamots.com, dos guanyadors d’un sorteig entre tots els altres subscriptors que enviïn la resposta correcta i la persona que ens faci arribar la resposta més original, independentment de si és correcta o no.
  • El termini per enviar les respostes acaba dissabte, 21 de març del 2009 a les 12 hores del migdia.
  • Cada dia d’aquesta setmana, de dilluns 16 a divendres 20 de març, s’enviarà un mot als subscritors. La resposta ha d’incloure clarament quin és el tema de la setmana, quin és el mot que no encaixa amb els altres quatre i una explicació raonada del perquè. Un dels cinc mots, doncs, és un intrús. L’heu d’identificar i dir per què no pertany al mateix grup que els altres quatre (sense excloure connexions ludolingüístiques, que a RodaMots poden tenir tanta importància o més que les pròpiament científiques). Per exemple, si els mots fossin aquests: {aranja · meló · albercoc · préssec · plàtan}, és evident que tots són fruits que per fora són o poden ser de color groc, però el plàtan és l’únic del grup que no té pinyol ni llavor de cap mena. Això és el que el diferencia dels altres.
  • La resposta correcta i el nom dels guanyadors es faran conèixer el dilluns o el dimarts després de la setmana del concurs (és a dir, el 23 o el 24 de març del 2009).
  • Us agrairem que en les vostres respostes especifiqueu d’on sou.
  • Els guanyadors rebran un exemplar del llibre RodaMots. Deu anys fent ‘Cada dia un mot’, gentilesa d’Editorial Empúries, signat pels seus autors.
  • RodaMots enviarà els llibres al domicili dels guanyadors, que hauran de facilitar la seva adreça postal completa.