caure quatre gotes

Definició

Ploure escassament i breu.

A mitja tarda van caure quatre gotes, grosses i esparses.

També: fer quatre gotes, caure gotes: Agafa el paraigua que cauen gotes.

Usos

  • De tota manera, els va convèncer que exageraven, que la carta podia haver-se traspaperat en qualsevol lloc, que, al cap i a la fi, no podia descartar-se l’accident, que hagués anat a veure com estava d’aigua el barranc i hi hagués relliscat, que la vespra havien caigut quatre gotes. Les quatre gotes de pura basca que era tot el que oferien aquell estiu i aquella tardor.

    Juli Alandes, Caça major (Barcelona: Alrevés, 2018)
  • …l’home ferreny que matina sigui el dia que sigui, que llegeix la premsa al bar, amant de les sobretaules i amic dels seus amics, que viu sempre les qüestions meteorològiques al límit, dramatitzant l’anunci de quatre gotes de pluja com el diluvi universal i convertint en tragèdia un dia d’altes temperatures, l’home enamorat eternament del record d’una dona, que s’asseu al piano i obre la porta d’un món que és seu i de ningú més.

    Marta Orriols, Aprendre a parlar amb les plantes (Barcelona: Edicions del Periscopi, 2018)

Tema de la setmana

Mots per dir que plovisqueja

Enllaços

Temes i etiquetes

2 comentaris a “caure quatre gotes”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cama d’aranyacaure en basca