buscar les pessigolles

Definició

Importunar, provocar algú.

Si busques les pessigolles a la Maria, com que està de mal humor, et clavarà un moc.

Si tant li busquen les pessigolles acabarà per perdre la paciència i ho hauran de lamentar.

Usos

  • Ara m’adono que les possibilitats de la llengua són pràcticament il·limitades i que, pel fet de ser escriptor, tinc l’obligació d’anar a buscar les pessigolles als límits del llenguatge, totes les seves possibilitats d’expressió.

    Jaume Cabré,  entrevistat per Marta Nadal, «Jaume Cabré o la necessitat d’explicar el món» (Serra d’Or, núm. 364, abril de 1990)
  • S’està tornant un llengut, aquest nano. I, com que no té modos, jo li tinc de fer de pare i em toca reptar-lo perquè sàpiga que a un avi no se li parla així. I punt, com diu ell. Però només es posa gallet davant de sa germana. Quan ella no hi és, que sempre té entreno d’una cosa o d’una altra, està més dòcil. Moltes nits ens quedem veient la tele tots dos junts i s’està la mar de pacífic. Així que arriba sa germana, ja hi som. Es busquen les pessigolles perquè sí.

    Ramon Solsona, L’home de la maleta (Barcelona: Proa, 2011)

Tema de la setmana

Divendres vèiem les pessigolles (o cosquerelles o cossigolles o cuscanelles) i avui les busquem: com amb la resta de mots d’aquesta setmana, que tindran tots a veure amb la idea de la provocació. Mentrestant, us recordem que l’arreplec de virolla per a ‘Cada dia un mot’ continua en marxa una setmana més (fins dilluns 15): a canvi dels vostres donatius podeu triar llibres de regal, però alguns se’ns estan acabant: si us plau, marqueu diverses opcions. Gràcies pel vostre suport!

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “buscar les pessigolles”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pessigollestocar el botet