alhora adv

Definició

Conjuntament, a la vegada, a un mateix temps.

Cantava i ballava alhora. Hi anirem tots tres alhora.

Etimologia

Contracció de a l’hora. No s’ha de confondre l’adverbi alhora (‘al mateix temps’, ‘junts’) amb la locució a l’hora (‘puntualment’, ‘en el moment assenyalat’). Vegeu-ne més informació aquí.

Usos

  • No sé què m’agrada més, si llegir o bé viatjar, no seria capaç d’escollir. Potser no són, però, dues activitats gaire excloents, sinó sinònimes. Intueixo que l’estat d’ànim que necessitem per a llegir i per a viatjar és el mateix: deixar la ment en blanc, deixar-se endur per les impressions, estar present amb tota l’obertura dels sentits, però alhora experimentant la nostra pròpia existència com suspesa. Mentre llegim o viatgem, el nostre jo es torna tan lleuger que resulta un pes gairebé suportable.

    Simona Škrabec, «Viatge al cor de la paraula» (L’Avenç, núm. 473, novembre 2020)
  • Escriure: temptació de callar i alhora temptació de dir. Què ometre per redundant, què per anecdòtic, què per ineficaç i fins i tot frívol o banal enfront de la violència i la barbàrie del món? I la poeta on és, en el que diu o en el que calla?

    Laura López Granell, «Anise Koltz» (Caràcters, núm. 80, estiu 2017)

Tema de la setmana

Adverbis aglutinats

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tantostonsevulga