per postres

Definició

Per si no fos prou, a sobre.

No tan sols són pocs, sinó que, per postres, estan mal avinguts.

Etimologia

postres — Del castellà postre, extret de postrero, alteració de postremor, del llatí postremus, superlatiu de posterus, ‘darrer’.

Usos

  • Cal força disciplina, molta paciència i uns reflexos felins per garbellar emilis amb l’objectiu de no quedar cibernèticament colgat. I si, per postres, resulta que el destinatari és de mena curiosa i té la mania, com em passa a mi, de llegir-ho tot encara que sigui en diagonal, llavors el problema s’agreuja fins a límits insostenibles.

    Carles Ribera, «Eixamplament» (Presència, 2 d’abril del 2010)
  • Tres partits, tres polítiques i un gran silenci sobre el país que havien de construir que només es trencava per posar de manifest, i de manera escandalosa, els desacords de fons. No han mancat els fets, no. Ni els ruixadets finíssims, no. El que passa és que han estat contradictoris, han anat en direccions diferents i, per postres, uns s’han dedicat a humitejar allò que els altres havien posat a assecar.

    Salvador Cardús, «Independència de criteri» (Avui, 4 d’abril del 2010)

Tema de la setmana

Avui s’escau el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa; aquests dies aprofitarem l’avintentesa per veure lliurement uns quants mots miscel·lanis trobats en retalls de premsa. El d’avui, per postres, no apareix a cap dels diccionaris usuals. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

maturrangaballar els nanos