no deixar de petja

Definició

No deixar de seguir, de perseguir, algú o alguna cosa, d’ocupar-se’n.

No el deixaré de petja fins que m’haurà pagat el que em deu.

Etimologia de petja

De petjar; d’un llatí vulgar pedicare, derivat de pes, pedis, ‘peu’.

Usos

  • Totes van riure, la Teresa va sentir com reien, de què rieu, eh? Oh, res, dels homes. Ai, sospirà la Teresa, no em digueu res dels mascles, i, doncs, què et passa?, el meu, que no em deixa de petja darrerament, ho voldria fer a tothora, les tres alhora, que bèstia!, li ha agafat la dèria, continuava la Teresa, que hem de tenir un altre fill, ui, això sí que no, féu la Dolors, jo no em deixo entabanar una altra vegada…

    Montserrat Roig, El temps de les cireres (1977)
  • —Miri, López, per avui ho deixarem córrer. Jo em quedaré a arreglar uns quants papers, vostè vagi-se’n, sopi i dormi. Però vull que demà al matí, a primera hora, vegi si troba la misteriosa dona que va a la compra i, si la troba, no la deixi de petja. Vull saber on viu.

    Josep M. Palau i Camps, Unes lligacames negres (Palma: Moll, 1996)

Tema de la setmana

Peus

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

peatgepeveter