de quatre grapes

Definició

Posant peus i mans a terra.

L’Anna camina de quatre grapes.

També: de grapes

Etimologia de grapa

Del germànic, probablement fràncic krappa, ‘ganxo, urpa‘.

Usos

  • [9 de març de 1918]  En 1904, anàrem a viure a la casa que el meu pare féu construir al carrer del Sol. Tenia, llavors, set anys. La meva germana Rosa aprenia de caminar, de quatre grapes. Quan hi entràrem, encara hi havia els pintors i empaperadors.

    Josep Pla, El quadern gris (Barcelona: Destino, 1966)
  • El vaig empènyer contra la paret. El cap li va picar contra el guix: es va sentir un soroll sord. Vaig clavar-li puntades de peu als turmells fins que va perdre l’equilibri i va caure de quatre grapes. Aquell infeliç era tan odiós que ni tan sols es queixava.

    Alfred Bosch, Les set aromes del món (Barcelona: Planeta, 2004)

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots o locucions NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar del llibre Caçadors de paraules, gentilesa d’Ara Llibres. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ésser tot uentre dos foscants