tenir-se-les

Definició

Tenir raons, discutir-se, barallar-se, heure-se-les.

Ens les hem tingudes ja dues vegades perquè no ens avenim.

Usos

  • Quan dic que no existir cansa no penso en el no existir misteriós dels morts, sinó en el d’aquells vivents que, havent nascut amb voluntat d’irradiar, se’ls priva del lloc des d’on poder-ho fer. No cansa, doncs, perquè l’existència de l’obra els reclami un esforç considerable —aquesta és una exigència de tot acte creatiu— sinó perquè sovint, més enllà de fer-la, han de tenir-se-les contra ombres difuses. S’han de batre contra l’autoblindatge d’uns pocs, el poder decisori dels quals els priva de l’espai des d’on poder irradiar. No es posa un canelobre sota una taula, diu la Bíblia, sinó al damunt, perquè d’aquesta manera la seva llum, gran o petita, pugui esdevenir claror. Han de lluitar —estic parlant dels nostres artistes— no solament per mantenir encesa la guspira del seu art, sinó perquè no se’ls arraconi sota les taules.

    «La fatiga de no existir» (Avui, 12 de març del 2005)

Tema de la setmana

Com que aquesta setmana va de l’1 al 5 del 5 de l’any 5+1 i els diccionaris van plens de mots que no s’usen gaire, aprofitarem per fullejar-los una mica a l’atzar i compondre una d’aquelles setmanes en què el tema és justament l’absència de tema (amb un acròstic palindròmic ocult de propina).

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

desllunatacasat -ada