solatge m

Definició

Pòsit que deixa un líquid.

«Als solatges hi ha la flor»: significa que una cosa bona agrada més quan ja s’acaba (valencià) (Diccionari català-valencià-balear).

Usos

  • Rafa: Saps? Estic impacient per veure Mara… I si no ve, hauria d’anar a buscar-la… No t’has enamorat d’una xica i després ha passat el temps i no ha quedat ni tan sols un solatge d’allò que era el més important per a tu en aquells dies?
    Juli: No, jo no.
    Rafa: Ets un home de fortes conviccions. No sé si admirar-te… T’obsessiones massa, ets un perfeccionista,i quan falla una de les peces del teu tauler, trenques el joc…

    Albert Hernàndez i Xulvi, L’àtic (Lleida: Pagès Editors, 1995), pàg. 38
  • Els jocs de poder de les elits econòmiques i polítiques de la zona van acabar inventant un «sudestisme» que, si bé va comptar amb el suport d’algun intel·lectual de cambra, tampoc no va deixar un solatge perdurable en la consciència alacantina, més ocupada a redefinir-se al voltant d’un desenrotllisme atroç i a rebre els turistes madrilenys que no a preguntar-se per la seua identitat.

    Manuel Alcaraz, «L’oblit més afectuós» (El País [Quadern—Comunitat Valenciana], 3 d’abril del 2003)

Tema de la setmana

Miscel·lània

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

toufer dissabte