setciències m i f

Definició

Persona que presumeix de saber molt.

El teu cosí és un setciències: sempre fa veure que ho sap tot i, el que no ho sap, s’ho inventa.

Usos

  • [Zapatero, adreçant-se a Maragall i Castells:] —¿Així que aquest és el dèficit fiscal que segons el vostre comitè d’experts pateix Catalunya? Doncs el nostre comitè de setciències en discrepa.
    [Afegeix Bono:] —Digue-li que també tenim la Legió.

    Ninot de Ferreres a El Periódico de Catalunya, 24 de febrer del 2005 (vegeu-lo a l’enllaç* de sota)
  • —Tot lo dia amb un brodat o un llibrot a les mans, fent-se les setciències, i mai amb un drap, ni una escombra, ni sargint un parell de mitges, que és lo que convé a la dona endreçada que estima el marit i la família. ¿Què en faran, del llegir i dels brodats, demà que es casin, les pobretes, si no saben tirar la gallina a l’olla, ni escombrar la casa, ni apedaçar unes genolleres?… I vosaltres les plantifiqueu d’exemple a les vostres filles.

    Narcís Oller, La febre d’or, II (1891)

Tema de la setmana

Avui comença a València el 57è Congrés Internacional d’Astronàutica, que aplegarà una bona pila de savis, saberuts i setciències. Com que els ninotaires de moment no sembla que organitzin cap congrés, els dedicarem els mots que enviem aquesta setmana, trets tots ells de les seves vinyetes. Per veure’n el dibuix, heu de fer clic al primer enllaç (el de l’asterisc).

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tretze són tretzefer llufa