ser joc de poques taules

Definició

Ser cosa fàcil o de poques complicacions; dit d’una cosa que no ha de tardar a resoldre’s.

Quan totes les peces siguin acabades, el muntatge serà joc de poques taules; en un moment ho farem.

Traducció a l’anglès

child’s play — joc de poques taules, cosa fàcil de resoldre

For him it was child’s play to run roughshod over his oponent.
Per a ell va ser joc de poques taules deixar el seu adversari de panxa enlaire.

Vegeu-ne més informació aquí

Usos

  • Vaig passar un hivern de mil dimonis. Els paletes, que havien de venir acabat l’hivern, van venir així que els senyorets van ser fora. Tapar les goteres va ser joc de poques taules i se’n van anar aviat, però m’ho van empastifar tot. Després van venir els pintors. S’hi van arrossegar tant com van poder i, a l’hora de dinar, els dies que el temps reia, buscaven el sol, i van trobar que prop de la meva caseta s’hi estava més arrecerat. Eren una mena de nois que no m’agradaven, molt desvergonyits. Ja sabem què passa amb els pintors: cop de pinzell i xiulada. I jo ja estava tip de tants xiulets.

    Mercè Rodoreda, Jardí vora el mar (1967)
  • Interpreto, en efecte, que el que voleu que faci amb aquestes cèdules és que les transformi en un original a punt per ser donat a la impremta. Quan vindrem pel setembre ja us duré aquest original i veurem en quines coses no hauré interpretat bé les cèdules. La feina, en efecte, és interpretar-les; passar-ho després en net és joc de poquíssimes taules.

    Joan Sales, carta a Joan Coromines del 17/07/1979, dins Epistolari Joan Coromines & Joan Sales (Barcelona: Curial, 2004), pàg. 396

Tema de la setmana

Dites tretes de An Idiom a Day. 366 dites angleses corresponents a dites catalanes (Parcir, 2020), de Lou Hevly. Al primer enllaç trobareu l’equivalència en anglès amb alguns comentaris.

Enllaços

Temes i etiquetes

3 comentaris a “ser joc de poques taules”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

qui té cua de palla, s’encéndemanar no fa pobre