sant tornem-hi

Definició

1  Ho diuen en anar a reprendre una feina després de descansar.

Vinga! Ja hem descansat prou. Sant tornem-hi!

2  Exclamació que hom usa en to de reny o d’impaciència davant una cosa que es repeteix inoportunament

Ostres! Ha plogut i s’ha mullat tota la roba; sant tornem-hi! A fer tota la bugada de nou!

Avui és dilluns! Sant tornem-hi!

Usos

  • Em sembla que hi ha bàsicament dues maneres d’impedir que la dinàmica de l’agost condueixi inexorablement a la vigília de sant tornem-hi amb la sensació doblement nefasta d’estar esgotat i sense haver fet res de particular. La primera solució és dràstica i no necessàriament barata: anar-se’n a un lloc remot i no turístic que trasbalsi qualsevol rutina i posi a prova la curiositat, la paciència o la capacitat d’adaptació. Després de tres setmanes a la selva amazònica o al desert de Gobi és possible sentir-se esgotat, però ningú no podrà dir que no ha fet res de particular. L’altra solució és molt més senzilla i tan econòmica com es vulgui. Es tracta de trencar la inèrcia vacacional tot renunciant a qualsevol mena de propòsit inajornable o rutina fixa.

    «La dinàmica de l’agost» (Avui, 29 de juliol del 2003)

Tema de la setmana

Alguns no es van assabentar que havíem tancat per vacances (tot i que ho havíem anat avisant als darrers mots enviats el 2006) i pensaven que RodaMots havia plegat o que ja no rutllava o que traspassàvem l’invent (cosa que hem d’admetre que estem temptats de fer de tant en tant). Doncs no: estàvem carregant les piles, això és tot, i els 238 subscriptors que ens han enviat missatges inquiets per si hi havia algun problema poden restar tranquils que ja hi tornem a ser. Ser o no ser, com Shakespeare va fer dir a Hamlet. O bé ser-hi o no ser-hi, que posats a fer podria ser el tema d’aquesta setmana, la de sant tornem-hi, abans que els pronoms febles, que sembla que s’afebleixin d’un dia a l’altre, s’acabin extingint del tot.

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

patxocahaver-hi roba estesa