recuina f

Definició

Peça annexa a la cuina on es guarden els atuells, els estris, etc.

Usos

  • El sopar. El sopar és, amb el ball pla, l’acte de la festa que més queda en la memòria, car no és un sopar qualsevol. En casa dels majorals del Nostre Senyor, en casa de cada majoral dels altres sants que han assistit a la processó, en casa de cada veí amb possibilitats econòmiques més o menys grans. En les cuines les ames de casa han estat ben atrafegades; en les recuines i en els pastadors hi ha grans quantitats de queviures per a la menjada.

    Carles Salvador, Les festes de Benassal (Barcelona: Barcino, 1952)

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres i PER QUÈ, envieu un missatge a rodamots@rodamots.com. El primer missatge que ens arribi amb la resposta correcta guanya un diccionari! (Diccionari de sinònims de frases fetes, gentilesa de Publicacions de l’Abadia de Montserrat). Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

espinadacapçada