rabent [2] m

Definició

Acte sexual fet ràpidament.

Etimologia

De l’adjectiu rabent, ‘d’un moviment molt ràpid’, d’origen incert, podria tractar-se d’un derivat del llatí rapere, ‘arrabassar, endur-se’, i el llatí rapidus, ‘ràpid’, però, tant per raons morfològiques com semàntiques potser és més probable que provingui de l’adverbi llatí repente, ‘de sobte’.

Usos

  • Alan Clark resulta que és aquest televisiu exministre anglès que s’entenia amb les televisives esposa i filles del jutge Harkess, de les quals, en el llibre [Diaries], es veu que en deia «el meu harem», i una de les quals filles ha dit que no n’hi havia per tant, que havien estat només un parell de quickies (un parell de «rabents», actes-llampec amb presses, generalment a peu dret i nues només les parts directament implicades; definició que poso a disposició de l’Institut d’Estudis Catalans per al cas, teològicament impossible, que Badia i Margarit sàpiga de què parlem els ciutadans). Els Harkess, marit inclòs naturalment, han declarat per televisió (sempre cobrant) que ells, i només ells, han fet públics els fets.

    «Quickies» (El Temps, 13 de juny del 1994), reproduït a Articles (Barcelona: La Magrana, 2001), pàg. 154

Tema de la setmana

Mots inventats. El d’avui no és ben bé inventat sinó adaptat, ja que parteix d’un adjectiu existent, el transforma en nom i li dóna un nou significat. 

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

babalaismefilldeputament