ping-pong m

Definició

Modificació del tennis jugada amb pales primes i una petita pilota de cel·luloide sobre una taula rectangular dividida en dues meitats per una xarxa transversal.
També: tennis de taula

Etimologia

De l’anglès ping-pong, onomatopeia usada com a marca registrada del joc, inventat vers el 1880 per l’enginyer James G. Wartburg.

Usos

  • Adduirem un últim exemple, que de seguida ens recordarà aquelles imatges de Berlín i el famós mur, la frontera més frontera de totes les fronteres en la història recent d’Europa: «La fama de molts autors ultrapassa les fronteres de la pàtria. Als autors, els agradaria fer el mateix». Què feien els censors, mentrestant? Jugaven a ping-pong? Potser la qüestió és més complexa del que sembla.

    i Ewa Lukaszyk «Un ganivet que ens remena per dins. Rescat o resurrecció de Stanislaw Jerzy Lec», introducció a Pensaments despentinats, d’S.J. Lec (València: Brosquil Edicions, 2003), pàg. 38

Tema de la setmana

Mots derivats de marques

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

escalèxtricxupa-xup