escalèxtric m

Definició

Encreuament múltiple de vies de circulació a diversos nivells.

Etimologia

De la marca Scalextric, joc de cotxes en miniatura que es controlen amb un comandament a distància i es fan córrer per pistes de plàstic amb corbes, ponts i pendents.

Usos

  • Després han arribat altres dues actuacions ben significatives: mesures urbanístiques de tornar enrere limitacions anteriors (s’autoritza un complex turístic de 3.000 places al municipi de Campos i tornen a ser edificables espais protegits d’Eivissa), i un pla de carreteres, que és un espectacular desplegament d’autopistes que farà de les Illes (de Mallorca, sobretot) un gran escalèxtric.

    Margalida Rosselló, «Les Illes Balears tornen al camí de la insostenibilitat» (El Temps, 7 d’octubre del 2003)
  • Ja saps, Lector bo, que no m’he aturat de denunciar la plaga de les morts a la carretera —enguany aquí en duim 50— i crec que ens calen dues coses bàsiques: ser més civilitzats (molt i molt més civilitzats) al volant i que el Govern arregli i senyalitzi les rutes sense haver de fer un escalèxtric autopister per córrer a 150 per hora.

    Biel Mesquida, «Només un paisatge de flors d’estepa blanca» (Diari de Girona, 31 de març del 2004)

Tema de la setmana

La inevitable pregunta d’aquests dies: «I a tu, què t’han portat, els reis?» Saturats de publicitat i envaïts per les rebaixes, aquesta setmana veurem cinc mots derivats de marques comercials que, de vegades sense adonar-nos-en, han passat a formar part del nostre vocabulari quotidià. 

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pipellaping-pong