nyap m

Definició

Cosa mal feta, no gens reeixida; bunyol.

La política de Correus de castellanitzar la seva imatge corporativa és un bon nyap.

Etimologia

D’origen onomatopeic.

Usos

  • Si recordem el comportament de Putin davant l’encara misteriós enfonsament del submarí nuclear, cal pensar en el nyap com a primera explicació. Una elecció desmesurada del gas paralitzador que no va diferenciar segrestats de segrestadors i a continuació una execució sumària de terroristes adormits per evitar la molèstia de desajustar-los els explosius que duien adherits al cos.

    Manuel Vázquez Montalbán, «La síndrome de Putin» (Avui, 2 de novembre del 2002)

Tema de la setmana

«La mort és obscena i reaccionària. És la gran estafa del fet de viure, que no has provocat tu mateix i que sovint tampoc has tingut les eines necessàries per gaudir-ne més», va dir Manuel Vázquez Montalbán en una entrevista l’any 1995. Avui fa un any que ens va deixar (o que ens van estafar amb la seva mort?). Aquesta setmana veurem mots extrets d’alguns dels articles que va publicar a l’Avui, a la columna setmanal «Elogis desmesurats».

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

dèdalreina mare