no posar-se pedres al fetge

Definició

Prendre-s’ho tot amb calma, no preocupar-se per res.

No es posa mai pedres al fetge, s’ho pren tot amb filosofia.

També: no posar-se cap pedra al fetge

Etimologia de fetge

Usos

  • D’avui en vuit pujarem a veure-us —¡i a escoltar-vos!— la meva dona, l’Usall i jo. Excuseu la llibertat que m’he pres d’afegir-lo a la comitiva d’admiradors fidels vostres que pujaran a admirar-vos de la vora. Ja us he fet altres vegades l’elogi —i la descripció— d’aquest noi tan educat, tan centreeuropeu, tan llegit, tan alt i tan flac. La meva dona us en faria més elogis encara; li ha posat tanta simpatia que potser me n’hauria d’alarmar. Però sóc poc alarmable de mena; o potser ho fa que no m’agrada posar-me pedres al fetge per tan poca cosa: «qui estigui net de pecat que se n’hi posi la primera».

    Joan Sales, carta a Mercè Figueres, 29 de novembre del 1936, dins Cartes a Màrius Torres (Barcelona: Club Editor, 2007), pàg. 86
  • Podria haver passat tota la meva vida sense escriure, perquè encara que ho senti com una necessitat, no ha estat mai una veritable qüestió de vida o mort. Ara, com més va, més la necessito. Si estic massa temps sense escriure em sento incòmode, però també puc passar-ne. És una qüestió vocacional i per això va sortint sense que hagi de seguir cap disciplina. Mai m’he proposat estar lligat tantes hores al dia a la poesia. Quan surt, surt. Si no, ja sortirà… no em poso pedres al fetge per això.

    «Martí i Pol per Martí i Pol» (El Punt Avui Cultura, 8 de novembre del 2013)

Tema de la setmana

Mots empedrats

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pedregadapicar pedra