picar pedra

Definició

En sentit figurat, dur a terme tasques monòtones i avorrides durant molt de temps per intentar aconseguir algun resultat (font: Neolosfera).

Després de picar pedra durant anys com a model i en papers secundaris, finalment va assolir l’èxit amb un film pel qual va guanyar l’Oscar a la millor actriu.

Usos

  • Entre els assistents a la presentació del dietari, persones que em segueixen de fa anys amb una fidelitat que agraeixo i em commou, i gent nova que s’afegeix al meu cercle, un cercle petit, humà, que justifica mitja vida d’activista cultural picant pedra.

    Jesús M. Tibau, L’espectacle de la vida (Tarragona: Ganzell, 2021)
  • Hem de superar el discurs que català és qui viu i treballa a Catalunya per dir que català és qui estima Catalunya i qui parla en català. Sense estat i sense exèrcit, Catalunya és només una qüestió d’actitud. Si això és una heroïcitat, necessitem aquests herois. Herois domèstics, del dia a dia, de picar pedra. Herois de la insistència. Vivim temps difícils, i estem entre fer el gran salt o desaparèixer. Són temps per a herois catalans, i volem les estrelles.

    Salvador Sostres, «La confusió» (Avui, 20 de maig del 2006)

Tema de la setmana

Paraules i expressions relacionades amb les pedres

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no posar-se pedres al fetgeuna pedra a la sabata