lífting m

Definició

Operació d’estirar la pell per a fer-la esdevenir llisa, amb algun producte cosmètic o mitjançant una operació quirúrgica.

Etimologia

De l’anglès lifting, mateix significat, de to lift, ‘alçar’.

Usos

  • Què era la ciutat si no un gran hospital? A més de l’alta cirurgia, s’hi practicava una cirurgia menor absolutament imprevisible: traumatòlegs que componien carrers, uròlegs que obrien vies urinàries al clavegueram vetust, obstetres que feien néixer una placeta, cardiòlegs que enforfollaven catèters, neuròlegs que trenaven línies telefòniques, anestesistes que allargaven el son d’unes obres i les feien eternes, dentistes sense ànima que arrencaven llambordes d’arrel centenària. I, sobretot, equips de cirurgia plàstica fent un lífting general a la ciutat.

    , Llibreta de vacances (Barcelona: Quaderns Crema, 1991)
  • Per acabar de reblar el clau, el senyor [Manuel] Pizarro assegura que mai no va dir allò d’«Antes alemana que catalana», crit de guerra que va portar Esperanza Aguirre gairebé al deliri. Però obvia que tot el debat sobre l’OPA catalana a Endesa es va enverinar amb termes catalanòfobs, tant per part de líders del seu partit com per part dels mèdia afins. El que varen arribar a dir dels catalans, aquells dies, pertany al terreny del deliri. Que no vingui, doncs, Pizarro fent-se líftings de catalanitat. No és un empresari model, sinó un llest amb amics: no ha regalat res a Catalunya, sinó que ha gestionat diners catalans i sovint contra els nostres interessos. I, finalment, quan ens hem jugat els neulers, ha estat virulentament en contra.

    «Operació lífting» (Avui, 31 de gener del 2008)

Tema de la setmana

Mots que han entrat fa poc als diccionaris 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

teleporqueriaxador