l’home dels nassos

Definició

Personatge imaginari que pren vida el darrer o el primer dia de l’any, i del qual hom diu, especialment als infants, que té tants nassos com dies té l’any.

Usos

  • Una de les coses que més m’agradava fer quan era petita era caminar i caminar pel bosc amb el meu avi, buscant rovellons (al meu poble no cacem bolets, anem al rovelló, som així!) o anant a buscar borra pel pessebre per Nadal. El dia 31 de desembre sempre anàvem pels camins a veure si trobàvem l’home dels nassos, però sempre se’ns escapava per cinc o deu minuts. Una llàstima.

    «Caçadors d’experiència», blog La reusenca, 15 de novembre del 2005
  • Dia dels Innocents d’un altre any que ja ens diu adéu. L’home dels nassos no tardarà en aplegar a l’Hostal de la Plaça, com ho ha fet, des de sempre, cada trenta de desembre per la nit. I aquí estic escrivint una tira més en català, la meua estimada llengua, de la que (no puc evitar de pensar-ho) els ximples crònics, que tamé parlen com jo i com vostès, l’any que ve seguiran dient les ximpleries de sempre, que és l’únic que saben fer.

    Tomàs Bosque, «Remat d’any» (La Comarca – Periódico independiente del Bajo Aragón, 31 de desembre del 2004)

Tema de la setmana

Acabem aquesta breu sèrie de mots nadalencs amb l’home dels nassos, tot i que aquí podríem anomenar-lo també l’home dels mots: en té tants com mots queden per acabar l’any de ‘Cada dia un mot’… que es clou avui, però torna a partir del 9 de gener amb més mots que no pas nassos. Bones festes!

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “l’home dels nassos”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

estrenescaparra