guingueta f

Definició

1  Barraca de fira.
2  Cantina.

Etimologia

Del francès guinguette, femení de l’adjectiu guinguet, ‘estret, molt curt’.

Usos

  • Fer el vermut, menjar una paella, beure un refresc durant un dia de platja. Per a això són les guinguetes, diu l’Ajuntament, però no per passar-hi la nit consumint alcohol i escoltant música estirats a la sorra. Així ho vol deixar clar el consistori en el plec de condicions per a la concessió de llicències de les guinguetes d’estiu.

    David Marín, «Barcelona serà més severa amb les guinguetes per evitar que la platja es converteixi en una discoteca» (El Punt [edició Barcelona], 8 d’abril del 2004)
  • Les economies familiars trontollen… i de quina manera! El cost de l’apartament o del viatge sol ser altíssim. Però, al capdavall, resulta que mai no ha estat el pitjor dels costos. I és que, quan fas vacances, tot és cost afegit: i els preus dels bars i dels xiringuitos (o guinguetes, si sou habituals del Fabra) són de jutjat de guàrdia.

    Ignasi Riera, «Vacances» (Avui, 1 de juliol del 2004)

Tema de la setmana

Mots estiuencs

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

capbussar-sexafogor