gànguil m

Definició

(fig.)  1  Persona molt alta i prima, de cames llargues.

«Cames de gànguil», o «més prim que un gànguil», o «alt com un gànguil»: comparances usades col·loquialment per a designar una persona molt alta i prima.

2  Animal escanyolit.

Etimologia

Un gànguil és una ‘xarxa per a pescar a ròssec’, ‘l’embarcació que l’arrossega’, d’un encreuament del grec gággamon [γάγγαμον] ‘xarxa allargassada’ amb el grec kágkhalon [κάγχαλον] ‘polleguera d’una porta’, amb possible influx de pàmfil, ‘antic vaixell de càrrega i de guerra’, també d’origen grec.

Usos

  • Les dones primes no agraden. La bulímia i l’anorèxia són un problema de dones. Són elles mateixes, entre les amigues, que creuen que els homes les volen primes. Això no ha estat mai veritat. Una altra cosa és que la roba d’Armand Bassi escaigui millor a una tia que està molt seca. Però nosaltres volem una tia que tingui carn, no tres ossos. Vols anar amb una dona, no amb un gànguil. ¿La Marilyn Monroe no tenia panxa, o què?

    Conrad Son entrevistat per Toni de la Torre, «Les dones són el públic intel·ligent del porno» (Rock & Clàssic, suplement del diari Avui, 31 de març del 2004)

Tema de la setmana

Termes per descriure persones

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

plantós -osaesburbat -ada