finestrejar v

Definició

Passar el temps guaitant per la finestra.

No treballi tant, deixi la feina una estona i vingui a finestrejar amb nosaltres.

Etimologia

De finestra, del llatí fenestra, mateix significat.

Usos

  • Quan escrivim i, també, quan llegim, finestregem. Seria fer el badoc, però fixant-te en les coses, i el marc de la finestra marca l’horitzó d’expectatives de cadascú.

    Jordi Llavina entrevistat per Ada Castells al suplement Cultura d’El Punt Avui, 17 de maig del 2012
  • Per la finestra es pot finestrejar, això és: observar, gaudir, reflexionar, espiar, xafardejar. Tot s’hi val! O és que algú no s’ha sentit espiat mentre passava pel carrer d’un poble? A vegades, el soroll no volgut de la persiana delata la presència d’una persona que s’hi amaga darrere.

    Jaume Martí Rosselló,  «Una finestra ho és tot», dins La finestra vista per 68 escriptors i 22 dibuixants (Valls: Cossetània, 2002), pàg. 101

Tema de la setmana

Aquesta és l’última setmana de la temporada que enviem ‘Cada dia un mot’ abans de tancar unes setmanes per les vacances d’estiu. Com altres anys, però, deixarem alguns mots de guàrdia a la web perquè els qui no desconnecteu pugueu finestrejar-hi i tenir la vostra dosi diària de mots i passatges. Mentrestant, aquests dies us proposarem alguns verbs per donar-vos idees de coses que podeu fer durant l’estiu.

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cara de jutgexapullar