Per què diem «en bajoqueta»?
A mi em sembla evident. La «bajoqueta» és la tavella de qualsevol llegum i, de manera molt especial, dels fesols o mongetes. Els fesols que emprem en la cuina són fesols secs. Els fesols que encara són tendres, estan «en bajoqueta», és a dir, dins de la bajoqueta. Quan una cosa encara no està preparada, encara no està llesta, encara està mig embastada, encara està a mitges, diem que està «en bajoqueta» per semblança amb els fesols que estan «en bajoqueta», és a dir, verds, tendres, sense acabar el seu procés.
Eugeni S. Reig
Torneu a en bajoqueta
Comentaris recents
mascarar
La meva mare feia servir sovint l'expressió "semp...
sense ofici ni benefici
Crec que s’hauria de precisar, ja que l'expressi...
mestre de cases
No descarteu que no estigui relacionada amb l'expr...
mestre de cases
Segons Trinidad Escudero Alcamí, que ha estudiat ...
mestre de cases
... allò semblava un sarau de dàlies. ???...