Enigmot gener 2023: bases

BASES DEL XXIX CONCURS CADA DIA UN MOT
16-20 DE GENER DEL 2023

ENDEVINEU EL TEMA DE LA SETMANA
I EL MOT QUE NO ENCAIXA AMB ELS ALTRES QUATRE

 

  • Poden participar-hi tots els subscriptors de RodaMots. Cada subscriptor pot enviar dos missatges com a molt.
  • Hi haurà tres guanyadors: la primera persona que enviï la resposta correcta a mots@rodamots.cat (o bé mitjançant aquest formulari) i els guanyadors d’un sorteig entre tots els altres subscriptors que enviïn la resposta correcta.
  • El termini per enviar les respostes comença el dilluns 16 de gener i acaba dissabte, 21 de gener del 2023 a les 13 hores.
  • Cada dia d’aquesta setmana, de dilluns 16 a divendres 20 de gener, s’envia un mot als subscriptors. La resposta ha d’incloure clarament quin és el tema de la setmana, quin és el mot que no encaixa amb els altres quatre i una explicació raonada del perquè. Un dels cinc mots, doncs, és un intrús. L’heu d’identificar i dir per què no pertany al mateix grup que els altres quatre (sense excloure connexions ludolingüístiques). Per exemple, si els mots fossin aquests: {aranja · meló · albercoc · préssec · plàtan}, és evident que tots són fruits que per fora són o poden ser de color groc, però el plàtan és l’únic del grup que no té pinyol ni llavor de cap mena. Això és el que el diferencia dels altres.
  • La resposta correcta i el nom dels guanyadors es faran conèixer el dilluns o el dimarts després de la setmana del concurs (és a dir, el 23 o el 24 de gener del 2023).
  • Us agrairem que en les vostres respostes especifiqueu d’on sou.
  • Els guanyadors rebran un exemplar del llibre 101 dites il·lustrades per a tothom, de Joan Antoja, Anna M. Matas i Víctor Pàmies (Cossetània Edicions, 2022).


Els enigmots de CD1M