Els enigmots de ‘Cada dia un mot’

 

Normalment els dilluns anunciem quin és el tema dels mots que enviarem al llarg de la setmana. De tant en tant, però, amaguem aquest tema i sou els subscriptors els qui l’heu d’endevinar.

Aquests enigmots (enigmes que s’amaguen en els mots) els fem sense periodicitat fixa, habitualment un parell de vegades l’any.

Els encertants entren en un sorteig de llibres o algun altre premi. Cada enigma té el seu premi i les seves bases específiques, que s’anuncien oportunament. De vegades cal endevinar només el tema de la setmana; s’entén que tots els mots enviats formen part d’un tema ocult que cal trobar. Aquest tema pot tenir a veure amb el significat dels mots, les etimologies o qualsevol altre element dels missatges que enviem; no hem d’excloure connexions ludolingüístiques entre els mots!

Altres vegades un dels cinc mots que enviem no encaixa amb el tema i llavors la pregunta és una mica més complexa: no només cal endevinar el tema, sinó que cal trobar quin mot no encaixa amb els altres quatre i explicar el perquè. En tot cas, les bases de cada enigmot indiquen quina mena d’enigma plantegem i què heu de fer per treure’n l’entrellat.