escorxar un gat

Definició

Passar una borratxera dormint (Mallorca, Menorca).
També: escorxar una moneia, una meula, un mèu (o es mèu), una gatera, etc.

L’endemà de les eleccions, van trobar el senador electe escorxant el gat en una discoteca dels afores de Manacor.

Usos

  • Els carrers eren quasi deserts. Alguns dels escassos transeünts anaven beguts. Dins una entrada de casa cèntrica vaig veure allargat en terra un mariner devora una bassa que em va semblar de sang. M’hi vaig acostar per auxiliar-lo, i l’olor em va tranquil·litzar: era un que escorxava el gat després de vomitar el vinot que havia engolit de més.

    Els altres quaranta anys (1935-1974) (Palma: Moll, 1975), pàg. 57

Tema de la setmana

gats

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

orgue de gatsgat -a