entreson m

Definició

Son prim, estat intermedi entre adormit i despert.

Aquells moments d’entreson abans de llevar-me.

Etimologia

D’entre i son, del llatí somnus, mateix significat.

Usos

  • Abans de ficar-se al llit, es va treure els pantalons i la brusa, i, com que tenia calfreds, es va posar uns mitjons gruixuts i es va tapar amb l’edredó de plomes. Tot i que se sentia molt cansada, la febre la va mantenir durant una bona estona en un estat d’entreson, però, quan a un quart de sis va sonar el despertador, finalment havia aconseguit caure en un son profund i havia perdut totalment la noció del temps.

    Teresa Solana, Negres tempestes (Barcelona: RBA La Magrana, 2010)
  • Aquí em donen moltes medecines perquè dormi la major part del dia. El pitjor de tot és que aquest «dormir» és un entreson incòmode i anorreador. Això vol dir que tal vegada no seré capaç d’explicar amb claredat què és el que m’està passant.

    Esperança Camps, Eclipsi (Alzira: Bromera, 2007)

Tema de la setmana

Entre- és un prefix que ve del llatí inter, que significa: ‘enmig’ (ex. entrellaçar, entretant), ‘a mitges’ (ex. entreveure, entreobrir), o bé que denota reciprocitat (ex.: entreajudar-se). Aquesta setmana veurem unes quantes paraules formades amb aquest prefix.

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “entreson”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

entremaliat -adaentrecavar