enguany adv

Definició

Aquest any.

Enguany ha plogut ben poc.

Etimologia

Del llatí vulgar hoque anno, ‘en aquest any’, que hauria donat oguany i, en català antic, onguan i, per dissimilació de vocals labials, enguany.

Usos

  • El director, Pere Mas, entrà a la sala parlant amb el cap d’esports. Havien dinat junts per planificar el suplement que dedicarien al València CE en el cas que enguany, com l’anterior, l’equip de la ciutat assolira la final de la Champions. Es van fer un cafè drets, vora la màquina. Quan tots dos tornaven a la redacció, Pere s’adonà de la presència de Miralles i s’acomiadà del cap d’esports.

    Ferran Torrent, Societat limitada (Alzira: Bromera, 2002)
  • Probablement, la joventut d’avui és tan provocadora, o tan provocativa, com la de fa deu anys. No es distingeix, però, per la seua «indiferència», pel «desdeny» davant la problemàtica més profunda de la societat. Ben al contrari: hi ha un retorn a les ansietats revolucionàries de la dècada dels 30, corregides i augmentades. Ho veiem cada dia. Els esdeveniments de París, pel maig d’enguany, en serien un episodi magnificat. En la pràctica, hi ha uns joves més «joves» que els altres: uns joves que tenen la graciosa oportunitat d’exercir la seua joventut quasi com una professió.

    Joan Fuster, novembre 1968, Diaris, dins Ser Joan Fuster. Antologia de textos fusterians (Alzira: Bromera, 1991)

Tema de la setmana

Tal dia farà l’any

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tal dia farà un anyl’any de la picor