de més verdes en maduren

Definició

Dit d’una cosa que sembla improbable, però que pot arribar a succeir.

No és cap disbarat pensar que pot arribar a presidenta. De més verdes en maduren!

Usos

  •    —I ara què fas? Què heu fet amb lo pis?
       —De moment hi visc jo, ella se n’ha anat amb son pare i sa mare. Encara hem de decidir com mos apariem amb la hipoteca. Potser em faré càrrec de la seua part, potser serà ella qui se l’acabarà quedant o potser mos el vendrem i encara vindré a viure aquí, al poble. No se sap mai, de més verdes en maduren.

    Ignasi Revés, Oli en un llum (Juneda: Fonoll, 2008), pàg. 76
  • Per cert, estic «intrigant» per a obtenir una cosa que si me’n surto —no és fàcil, de manera que no cal fer-s’hi il·lusions— podria ser que haguéssim de fer una 8a edició de la Plaça i una 6a d’El Carrer, de 2.000 exemplars cada una, expressament per a una gran casa comercial que les regalaria íntegres a la seva clientela. Seria un bon «pedido», com diem en català. Fins ara aquesta casa només havia regalat llibres castellans, però sembla que bufant se li pot despertar el catalanisme. Repeteixo que no cal fer-s’hi il·lusions, que de moment, el més calent és a l’aigüera. Però no el perdo de petja, que també un altre proverbi diu: de més verdes en maduren.

    Joan Sales, 21.02.1969, dins Cartes completes (1960-1983) (Barcelona: Club Editor, 2008), pàg. 380

Tema de la setmana

Expressions amb colors

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

de pinyol vermellalça!