cuer -a adj

Definició

En una colla, en una sèrie, el qui va a la cua.

El mot d’avui és el cuer d’aquesta setmana.

Etimologia

De cua, del llatí vulgar coda, llatí clàssic cauda, mateix significat, en català antic i encara en algunes bandes (com ara les Balears) és més freqüent la forma coa.

Usos

  • A Andorra, per cert, recullen les dades d’una altra manera: els entrevistats no es limiten a dir si saben parlar català o no, sinó que puntuen la seva pròpia competència lingüística del 0 al 10. Si eliminem els que se suspenen a si mateixos (els que es posen una nota del 0 al 4), podem considerar que el 78 per cent dels andorrans sap parlar català. I si obrim la classificació, el cuer ja no és la Comunitat Valenciana sinó el departament dels Pirineus Orientals, on poc més d’un terç de la gent sap parlar català. Per més increïble que sembli, l’Alguer se situa en un meritori quart lloc, darrere de la Franja d’Aragó, Andorra i Catalunya, amb dos terços de la població que diuen que saben parlar català.

    L’aventura del català. De les «Homilies d’Organyà» al nou Estatut (Barcelona: L’esfera dels llibres, 2006), pàg. 162

Tema de la setmana

L’aventura del català. La vinent: un nou concurs de ‘Cada dia un mot’, obert a la participació de tots els subscriptors!

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

alfòndecvailet -a