crispeta f

Definició

1  Gra de panís o blat de moro que en torrar-se s’obre en forma de flor; roseta.
2  (pl.)   Flocs de sèmola de blat de moro, torrats i ensucrats, que hom pren remullats en llet.

Etimologia

Derivat de cresp, sobre la base del llatí crispus, ‘cresp’.

Usos

  • Les estadístiques deformen la realitat a través de l’efecte vaca, que és aquella facècia de si jo no tinc vaca i tu en tens dues, estadísticament en tenim una cadascú. Doncs bé: la cultura estadística és de cinema de crispetes i música pop, és de best-seller com a sinònim de lectura, és de còmic i manga, és de videojoc, és de sudoku, és de televisió. Ras i curt, és de consum.

    , El preu de ser catalans (Barcelona: Meteora, 2007), pàg. 221
  • De vegades, sembla que et vulguis fer el savi si dius que vas al cinema Verdi, on només en fan en versió original, europees, la majoria, o del cinema americà independent, amb subtítols, quan el públic en general s’ho passa millor amb les fabricades als grans estudis americans, molt espectaculars, amb actors que surten a les revistes, corredisses i persecucions d’automòbils, helicòpters, tancs, avions o ginys nuclears que exploten amb gran estrèpit i gairebé t’esquitxen la ferralla a la cara mentre els veïns dels seients del costat xarrupen un refresc per fer anar avall el contingut d’una enorme paperina de crispetes que deixen una embafadora sensació oliosa a tota la sala.

    Setanta anys, un centenar de títols, un milió d’exemplars (Barcelona: Barcanova, 2002)

Tema de la setmana

Diminutius

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cortiolcapelleta