com qui sent ploure

Definició

Expressió emprada a indicar indiferència respecte a allò que es diu a algú, que se sent, etc.; no escoltar (alguna cosa) o sentir-la sense fer-ne cas.

Ja li han advertit moltes vegades que no molesti el veïnat fent tant de soroll les nits, però ell fa com qui sent ploure; continua de la mateixa manera.

El va esbroncar perquè no es va canviar la camisa, però ell com qui sent ploure.

També: com si sentís ploure

Usos

  • L’única persona que em repetia amb freqüència que la meva obligació era posar-me a fer feina i guanyar-me la vida, i deixar estar d’una vegada els llibres, era la mare. Jo, tanmateix, escoltava les seves reprensions com si sentís ploure. Me l’estimava de debò, a la mare, però en certs aspectes pensava que era molt primitiva i no me l’escoltava gaire. Posteriorment li he agraït la seva franquesa —que abans jo considerava desafecte— i he vist amb claredat que de bon tros era molt més espavilada que no em pensava.

    Guillem Simó, En aquesta part del món. Dietaris, 1974-2003 (Pollença: El Gall, 2005), pàg. 346
  •     —Bon dia, senyora —li va dir per començar—. Li porto una denúncia contra la republicana anarquista Valentina Mur.
       Amb el paper a la mà però sense cap intenció de llegir-lo, es va fer la ximple, que era la millor manera d’entendre’s amb la policia franquista. Els advertí que el seu deure, abans d’irrompre en una llar decent, consistia a informar-se sobre l’historial de les persones que hi vivien. Els soldats seguien sense moure’s. Com si sentissin ploure. Va negar, llavors, per Déu i per Espanya, que una persona amb aquest nom visqués a casa seva, de cap de les maneres, i que si encara sospitaven una cosa així, els convidava a passar i comprovar ells mateixos com era la família a la qual estaven titllant d’encobridora.

    Núria Amat, Amor i guerra (Barcelona: Planeta, 2011)

Tema de la setmana

Expressions que plouen

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

és tard i vol plouretant si plou com si no