cíborg m i f

Definició

Persona o ésser viu al qual li ha estat incorporat o implantat un aparell electrònic com una part més del seu organisme o com una extensió dels seus sentits.

Neil Harbisson és la primera persona del món reconeguda com a cíborg per un govern.

Etimologia

De l’anglès cyborg, acrònim de cybernetic organism, ‘organisme cibernètic’. El terme va ser introduït el 1960 per Manfred E. Clynes i Nathan S. Kline.

Usos

  • L’habitant prototípic d’un ciberespai pot ser descrit com un ciborg, en tant que la seva experiència en aquest espai està condicionada per la hibridació del seu cos amb una tecnologia. El ciborg no és (necessàriament) un espècimen de ciència-ficció, sinó un habitant real de la nostra quotidianitat.

    Joan Mayans, Sota un silenci amb mil orelles. Perspectives socials sobre ciborgs i ciberespais (Palma: Edicions UIB, 2002), pàg. 93
  • La gossa els mandreja entre els genolls. Vols pujar a casa? No, no, ja marxo. Però mira com plou; puja, va. De la caputxa de la dessuadora d’ell surten les puntes dels cabells de l’Anna. Se l’ha trobada a sobre sense saber ni com. Ella, que s’ha de protegir les ulleres fent visera, li assenyala els audiòfons. Que són submergibles, tia, que sóc un cíborg!

    Marta Rojals, L’altra (Barcelona: RBA La Magrana, 2014)

Tema de la setmana

Acrònims

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

inrigulag