Definició
Beguda alcohòlica de baixa graduació obtinguda per fermentació d’una infusió de malt, blat de moro i altres cereals, aromatitzada amb llúpol.
La cervesa és probablement la beguda alcohòlica més consumida i la més antiga.
Etimologia
Del llatí cervesia, mateix significat, d’origen gàl·lic.
Usos
Era com una nina. Si tenia set, s’aturava davant qualsevol taula de la terrassa d’un bar, agafava la primera cervesa que veia, i davant els ulls astorats de l’amo de la beguda pegava un bon glop, li donava les gràcies amb un gentil somriure i seguia el seu camí tan fresca.
Conxa Forteza, «Na Bel Rollet», dins Històries del carrer (Palma: Amics dels Arxius de Mallorca, 2006), pàg. 54
Era un personatge entranyable, anava a la seva, sense intenció de molestar ningú. Per ventura és que s’havia negat a créixer…S’hi serveix una de les millors seleccions de peix de la ciutat, tot i que cal principalment esmentar els calamars arrebossats, que són d’una insòlita majestuositat. En pocs llocs com aquest es respira a Barcelona un esperit tan Manhattan, restaurant de centre comercial nítid de formes, pur de continguts i ajustat de preus. Els musclos cuits amb cervesa i acompanyats de patates fregides. La tonyina sempre, quan n’hi ha. El rap magnífic. El xupa-xup de llagostí. Aquesta aparent informalitat però que per dins té tots els ressorts de la cuina d’un gran restaurant.
Salvador Sostres, «Per tornar a Manhattan» (Avui, 1 d’octubre del 2009)
Tema de la setmana
El TEMA d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. També heu d’endevinar quin dels cinc mots que enviem de dilluns a divendres NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ. El primer subscriptor que enviï la resposta correcta a mots@rodamots.com guanya un exemplar del llibre A cremallengua, de Joan-Lluís Lluís. Hi ha dos premis més! Vegeu les bases completes de participació al primer enllaç.