caure tan llarg com és

Definició

Caure sense contorsions i quedar estirat en terra.

A l’últim graó ha caigut tan llarg com és.

L’Èlia es va entrebancar i va caure tan llarga com era.

També: caure ben llarg

Usos

  • Només faltava el detall final: quan jo me n’anava al meu torn amb el Ramonet de la mà i seguida de la viuda de l’anarquista, com sigui que el passadís que va del saló al cancell és fosc i hi tenen una catifa molt gruixuda, vaig ensopegar amb la vora de la catifa i vaig caure tan llarga com sóc.

    Joan Sales, Incerta glòria (Barcelona: Club Editor, 1999 [1956])
  • —Apa, Franco, s’ha acabat el joc —vaig sentir com li deien a l’individu que era al costat de la Chiara. L’home va deixar la seva presa amb recança, va sortir del cotxe i, en posar el peu a terra, va relliscar i va caure tan llarg com era damunt l’asfalt. Malgrat la tensió del moment, en veure-ho des del meu amagatall, vaig estar a punt de posar-me a riure.

    Jesús Bonals, Uns ulls plens de mar (Barcelona: Columna, 1994)

Tema de la setmana

Frases fetes amb ‘caure’

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “caure tan llarg com és”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no caure els anells (a algú)caure pel seu propi pes