caure pel seu propi pes

Definició

Ser (una cosa) evident.

No entenc com alguns s’entesten a posar en dubte el fet que catalans, valencians i balears parlem la mateixa llengua, si això cau pel seu propi pes.

També: caure pel seu pes, caure de son pes, caure per son pes

Usos

  • La història dels duels, el dia que es pugui escriure sense plànyer-hi volums, tindrà un interès fora de mida. Hi ha en la matèria elements romàntics, d’enjòlit, d’intriga policíaca i de drames d’amors desesperats. Un cop s’arriba en aquesta conclusió cau pel seu propi pes que tothom hauria d’aportar-hi les informacions que posseeixi. Endut per aquesta crida, em sento obligat a explicar un cas verídic, del qual en tinc notícia per transmissió oral familiar.

    Pere Calders, L’honor a la deriva (Barcelona: Edicions 62, 1992)
  • La relació entre Dora Colom i Bonaventura Puig va sorgir com surten les coses que són convenients de pur inevitables. Que cauen pel seu propi pes. Coses que succeeixen sense estridències ni escarafalls innecessaris. A poc a poc, quasi sense ser-ne conscient.

    Pilar Romera, Els impostors (Barcelona: Columna, 2019)

Tema de la setmana

Frases fetes amb el verb ‘caure’

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

caure tan llarg com éscaient