cagada, pastoret

Definició

Expressió usada per a indicar que hom ha engegat a rodar un negoci, ha fet un disbarat, etc.

Si faltes a classe, cagada pastoret; no seguiràs adequadament el curs.

També: cagada pastoreta

Usos

  •    —És optimista sobre el progrés global?
       —Això surt a la novel·la [Jo confesso]. ¿Hi ha d’haver poesia després d’Auschwitz? Sí, perquè és la manera d’explicar-nos-ho, però el plantejament optimista que diu «després de l’Holocaust aquest horror no es repetirà mai més», cagada pastoreta, perquè tens la neteja ètnica a la guerra dels Balcans, el tracte amb els kurds, el genocidi a Armènia i dius: ostres, quin camí que hi ha per córrer, avancem però costa un colló i mig!

    Jaume Cabré entrevistat per Carles Capdevila, «Jo escric i prou. Cada elogi m’obliga a fer-ho millor» (Ara, 25 de setembre del 2011)
  • La tercera certesa i última és la de la llei de la informàtica, segons la qual la informàtica va de conya fins que falla. Una bona escola és la que respon davant de les catàstrofes mínimes i màximes. Ja pot tenir pissarres tàctils, no valer un duro o costar un ronyó o oferir programes d’intercanvi amb Finlàndia, però si hi ha problemes i l’escola fa veure que no hi són, cagada pastoret.

    Anna Manso, La pitjor mare del món, el manual (Barcelona: Columna, 2013)

Tema de la setmana

Caguera de mots

Enllaços

Temes i etiquetes

2 comentaris a “cagada, pastoret”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

escagassarrierol