boicotar v

Definició

Cessar voluntàriament tota relació amb un país, amb una empresa; refusar de comprar productes, de participar en un examen, etc.

Alguns militants del partit van boicotar el candidat imposat per la direcció.

També es pot dir boicotejar.

Un grup de treballadors va boicotejar el discurs del director de la companyia.

Etimologia

De l’anglès to boycott, ‘boicotar’ (1880), del cognom de Charles C. Boycott, intendent britànic a Irlanda, que per la seva duresa fou ‘boicotat’ pels arrendataris.

Usos

  • Em sento orgullosa de pertànyer a un país que dóna tantes facilitats per al boicot. Sense cap mena de dubte, els productes catalans són els més aptes per ser boicotejats a la primera de canvi. Inversors, no trobaran enlloc una llengua, un vi escumós, unes patates, una literatura que vagin tan bé de boicotejar. Resultats el mateix dia, aplaudiments assegurats!

    Empar Moliner, «Productes catalans: ideals per als boicots» (Ara, 16 de gener del 2012)
  • I ahir el conseller de cultura i uns personatges nefastos, que no han parat de boicotar durant anys la presència del català al cinema, van presentar un acord, molt celebrat per ells, que ampliarà la presència dels films doblats a les sales del Principat. I?

    Vicent Partal, «Si esquivem la llei, de què ens val el Parlament?» (VilaWeb, 27 de setembre del 2011)

Tema de la setmana

Epònims o mots derivats de noms de persones

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

derbido