que es fan i es desfan

Definició

Al·lusió als versos inicials del poema «La sardana» (1900), de Joan Maragall: «La sardana és la dansa més bella | de totes les danses que es fan i es desfan». Normalment s’usa canviant dansa i bella per altres noms i adjectius; aquí en trobareu uns quants exemples.

Usos

  • Hi has d’anar. T’ho dic sincerament. Ni que sigui un cop a la vida, com si fos la Meca, hi has d’anar. Aquesta sí que és la traca més traca de totes les traques que es fan i es desfan. L’infame Canal 9 ho sol retransmetre, però qualsevol relació amb la realitat és pura coincidència. A la mascletada, cal anar-hi. Cal passar les calamitats de la conglomeració. Cal olorar-ho tot i cridar i córrer després com un foll fins al centre de la plaça —fins la gàbia que hi ha allà, estratègicament col·locada per evitar infortunis— i aclamar el «senyor pirotècnic» perquè aquesta és una de les millors mascletades que s’hagin viscut mai, evidentment.

    Núria Cadenes, Vine al sud! Guia lúdica del País Valencià (Barcelona: Columna, 2008), pàg. 39

Tema de la setmana

Al·lusions poètiques

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

nord enllà, on diuen que la gent és culta, rica, lliure, desvetllada i feliç!sardanejar