magnòlia f

Definició

1  Gènere d’arbres de la família de les magnoliàcies (Magnolia sp), de fulles simples, alternes, el·líptiques, coriàcies i d’un verd fosc brillant i de flors blanques molt vistoses.

2  Flor de la magnòlia.

Etimologia

Del llatí científic magnolia, terme creat el 1703 pel botànic francès Charles Plumier (que, malgrat les aparences, no va ser l’inventor del plumier) en honor del seu col·lega Pierre Magnol (1638-1715).

Usos

  • Per això, ara que les magnòlies estan en flor —com les excepcionals del Jardí Botànic de València—, és bo de recordar el père [Charles] Plumier. Perquè abans de morir, encara va tenir forces de descriure noves espècies de les regions tropicals, com la begònia, que va dedicar a Michel Begon, governador francès de Santo Domingo i gran col·leccionista de plantes i animals, o com la fúcsia, en honor al botànic bavarès Leonhard Fuchs, o com la bella magnòlia, que li fou dedicada al seu vell company i amic Pierre Magnol.

    Martí Domínguez, «Clarissimo Plumerio» (El Temps, 10 de juny del 2003)

Tema de la setmana

Epònims

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

estraperlogalindaina