gorra de cop

Definició

gorres de copGorra de palla que porten els infants amb un sortint de secció semicircular tot al voltant per a evitar de rebre cops al cap.

Etimologia de gorra

Potser del francès gorre, ‘elegància, luxe’, d’on anar de gorra, antigament ‘actuar per cortesia’, prodigant els cops de gorra, o per l’ús de dur gorra els estudiants pobres que feien de criats dels rics.

Usos

  • La mare, per seguir la vostra «moda», deixava els fills de bolquers sense gorra al cap, els cabells a l’aire. Coses de boigs. La mare es defensava: «Els temps canvien, dones, i la gorra de cop, a la canalla, li és com una cotilla que no deixa créixer el cervell».

    Tomàs i Teresa Pàmies, Testament a Praga (Barcelona: Destino, 1971), pàg. 117
  • Les persones que fan més de metre setanta més val que vagin amb gorra de cop si tenen intenció de passar pel carrer del Temple, perquè corren el perill de prendre mal si van distretes i no es fixen que els dos nous senyals de prohibit aparcar estan a l’altura de les seves celles. Qui sí que s’ha adonat de la mida lil·liputenca dels dos senyals és el regidor del PP Manuel Benajiba, que ha demanat al govern que alci els senyals perquè més d’un veí hi ha tingut alguna trompada.

    Montse Francino, «Uns senyals de prohibit aparcar d’un carrer de Badalona són massa baixos i els vianants s’hi donen cops de cap» (El Punt, edició Barcelonès Nord, 13 de gener del 2001)

Tema de la setmana

Objectes en perill d’extinció

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

picaportaquinqué