fermar v

Definició

1  Lligar, clavar, alguna cosa en una altra perquè no se’n pugui separar.

2  Subjectar amb una corda, una cadena, etc., una bèstia o una cosa, a una anella, una estaca, etc., perquè no pugui anar-se’n.

Heu fermat la barca al moll?

No tinguis por que el gos t’envesteixi: està fermat.

Usos

  • Al costat de la carretera gent, sempre gent: gent que camina i gent que seu; gent que treballa la terra; gent que porta a les mans recipients buits i gent que porta al cap recipients plens d’aigua, sacs de farina, caixes de refrescs; gent rodejada d’infants i gent que porta un infant fermat a l’esquena; gent que ven un grapat de fruites o verdures: mango silvestre, blat de moro, i gent que ven muntets de pedres o saquets de carbó vegetal.

    Cathy Sweeney, «L’Àfrica autèntica» (Diari de Balears, 13 de gener del 2006)

Tema de la setmana

Per celebrar que la setmana passada vam arribar als 12.000 subscriptors, déu n’hi do de la gentada, aquesta us tocarà treballar una mica. Els més veterans ja sabeu que de tant en tant no explicitem el tema de la setmana, sinó que l’heu de descobrir vosaltres. Al primer enllaç que hi ha aquí sota mateix trobareu les bases de participació, que en resum són aquestes: es tracta que envieu un missatge a mots@rodamots.com dient-nos qui sou, d’on sou, quin creieu que és el tema que aplega els mots d’aquesta setmana i, sobretot, quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ. Proclamarem tres guanyadors: el primer que enviï la resposta correcta (el termini s’obre ara mateix i es tanca dissabte 15 a les 15h), qui guanyi un sorteig que farem entre les altres respostes correctes rebudes durant la setmana i un tercer premi a la resposta més original, independentment de si l’encerta o no. Tots tres s’enduran un exemplar del llibre Més Caçadors de paraules, gentilesa d’Ara Llibres, sobre la 2a temporada d’aquest programa de TV3. Animeu-vos a participar, esmoleu l’enginy i sort! 

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

llatzerettrafegar