dònut m

Definició

Pastisset rodó foradat pel mig, cobert de sucre o de xocolata.

Sempre esmorzava un cafè amb llet amb un dònut.

Etimologia

Extensió del nom d’una marca comercial, derivada de la paraula anglesa doughnut (mateix significat).

Usos

  • Fins ara els addictes als hidrats de carboni amb remordiments de consciència teníem a l’abast galetes baixes en calories i tota mena de pastisseria integral. Però el súmmum de la contradicció és el nou dònut light. Un dònut és, per definició, empalagosament ensucrat. Te’l menges i t’infles de cop, mig per la sobredosi de calories que t’has injectat a la vena i mig pel penediment d’haver-ho fet.

    Eva Piquer, «Un dia rodó» (Avui, 26 de maig del 2004)
  • Per als americans, la paraula doughnut —es pronuncia més o menys dònut— és el nom genèric d’una pasta de farina, amb aigua o llet, ensucrada, en forma d’anell. Allí podem demanar un doughnut, com aquí demanem un croissant o una ensaïmada. Pels catalans, un dònut és una pasta fabricada per una empresa de la família Costafreda.

    Francesc Cabana i Vancells, «Les grans empreses catalanes: Panrico» (Avui, 15 d’agost del 2003)

Tema de la setmana

Mots derivats de marques

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clínexclàxon